środa, 22 maja 2013

Wracamy po bardzo długiej przerwie z podwojoną mocą!

Ostatnio naszła nas ochota na dobrą, typowo włoską pizzę. Tylko gdzie taką zjeść? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie przy ulicy Chmielnej 13A w restauracji Mąka i Woda.

Lokal został otwarty w marcu tego roku i od razu stał się bardzo popularnym i lubianym miejscem. Znajduje się on w odnodze ulicy Chmielnej, blisko Goethe Insitut. Miejsce jest bardzo ciche, a wystrój lokalu bardzo przyjemny, środek jest przestronny a tworzenie pizzy przebiega na oczach klientów. 

Miejsce szczyci się piecem opalanym drewnem, który powstał w Neapolu (faktycznie robi wrażenie) oraz typowo włoskimi składnikami pizz. 


Nie ukrywając interesowała nas tylko pizza, ale obiecujemy, że resztę menu też sprawdzimy. W karcie znaleźliśmy 12 rodzajów pizz z podziałem na: z sosem pomidorowym i bez pomidorów, ceny oscylują w granicach 30 zł. Po dłuższych negocjacjach wybraliśmy Porco (pomidorki datterini, mozzarella di bufala, speck, rukola, parmezan) oraz pizzę ze szpinakiem której nazwy już nie pamiętamy :(.




Pierwsze wrażenie - mała!
Pierwszy gryz - Najlepsza pizza jaką jedliśmy! Ciasto cieniutkie, delikatne, rozpływało się w ustach, dodatki dobrej jakości, wszystko świeże i niesamowicie smaczne. 

Podsumowując: Po wyjściu żałowaliśmy, że nie byliśmy w stanie spróbować każdego dania.Według nas Mąką i Woda zdecydowanie otrzymuje tytuł najlepszej pizzy w Warszawie.

GDZIE:
ul. Chmielna 13 A
CENY:
ok. 30 zł
GODZINY OTWARCIA:
W tygodniu 12:00 - 22:00
Piątek, Sobota 12:00 - 23:00
Niedziela 12:00 - 20:00 



Tagged:

0 komentarze:

Prześlij komentarz